Palarnia | Hayb |
Cena | 60.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Peru |
Region | Junin |
Wysokość | 1500 - 1950 m n.p.m. |
Odmiana | Cuscatleco |
Metoda obróbki | Washed |
Punktacja Q | 86.75 |
Nuty smakowe | Jabłko, Morela, Orzech |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna |
Te ziarna to odskocznia od fermentowanych, dzikich naturali. Właśnie dlatego wylądowała w naszej ofercie – dla równowagi, bo balans jest najważniejszy, a ta kawa to kwintesencja tego słowa! Wiśnie fermentowały przez 15 godzin zaraz po zebraniu, a następnie trafiły do depulpera. Umyte pestki fermentowały sobie jeszcze 12 godzin i poszły się suszyć, aby uzyskać wilgotność na poziomie 11-13%. Marin Garcia Sandler produkuje kawę w ten sposób od 85 lat. W tym momencie ma na pokładzie mocną rodzinną załogę, ponieważ wszystkie jego dzieci zdecydowały się na pracę w kawowym biznesie. Doceniamy to i doceniamy te ziarna. Sprawdźcie klasyka!