Palarnia | Mastro Antonio |
Cena | 35.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Brazylia |
Region | Cerrado Mineiro, Patos De Minas, Patrocinio |
Odmiana | Yellow Bourbon |
Metoda obróbki | Pulped Natural |
Nuty smakowe | Mięta, Rum |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 27 lutego 2023 |
Właścicielem plantacji Pantano jest Wagner Ferrero, wnuk włoskich imigrantów. Urodził się w Altinopolis, w stanie Sao Paulo, w regionie Mogiana — miłość do kawy jest w nim więc od kołyski. Dziś Wagner jest jednym z największych w Brazylii producentów kawy specialty. Wiele ze swej kawowej wiedzy zawdzięcza matce, Versi Crivelenti Ferrero. Uprawy Pantano zajmują ogromny obszar 55 hektarów w Cerrado Mineiro i 250 hektarów w Mogiana i Minas Gerais. Uprawia się tutaj 148 różnych odmian coffea arabica, między innymi: Yellow Catuai, Ibare, Topazio, Caturra, Acaia, UVA, Yellow Bourbon LC30-10. Aby sensownie zarządzać tak ogromnymi uprawami, stosuje się najnowocześniejsze technologie. Efektem tego jest bardzo dobra jakość, transparentność i rzetelność. Ziarna z Pantano przewijały się przez naszą palarnię całymi latami. Niniejsze są debiutem z obróbki pulped-natural.