search

Kolumbia La Veranera Natural Anaerob

Kolumbia La Veranera Natural Anaerob
Palarnia Mastro Antonio
Cena 50.0 zł
Ilość 250 g
Kraj pochodzenia Kolumbia
Nuty smakowe Kakao, Karmel, Mięta, Rum
Dostępność Niedostępna, ostanio widziana 18 marca 2023
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Region: Tolima, Rioblanco, Herrera Wysokość upraw: 1700m n.p.m. Planacja: Finca La Veranera Producent: Giovanni Gutierrez Odmiana: Caturra Proces obróbki: naturalny (suchy) ANAEROB Profil palenia: do metod przelewowych Profil sensoryczny: "szokująca", ciekawa, niesamowita kawa o aromatach kakaowo-owocowych, słodkim smaku kwasu chlebowego i kombuchy Po naszych bardzo pozytywnych doświadczeniach ostatnich lat z ziarnami specialty z Kolumbii, znowu sięgamy po kolejne cudowności z tego bardzo kawowego kraju. Niniejsze ziarna wzbudziły nasze zainteresowanie swoim niezwykłym profilem sensorycznym. Czegoś tak wspaniałego ale i nieprawdopodobnego jeszcze nie widzieliśmy. Ta kawa ma aromaty najlepszych ziaren kakao i kakaowej fermentacji. Zrozumie to każdy, kto miał okazję obcować z dobrze, niezbyt mocno wypalonymi ziarnami kakao. Oprócz tego specyficznego aromatu kakao, pełno jest tu owocowych wrażeń. Na uwagę zasługuje obróbka, jaką zastosowano, by pestki odmiany Caturra stały się pełnymi finezji i treści nośnikami aromatu. Ta niezwykła kawa pochodzi z przepięknego, słynącego z doskonałej kawy regionu Tolima. Niewielkie, około 10ha gospodarstwo należy do Giovanni Gutierreza.

Opinie