Palarnia | Nieczapla |
Cena | 60.0 zł |
Ilość | 200 g |
Kraj pochodzenia | Kostaryka |
Region | Perez Zeledon Chirripo |
Wysokość | 1450 – 1600 |
Odmiana | Villa Sarchi |
Metoda obróbki | Natural Reposado |
Punktacja Q | 88.5 |
Nuty smakowe | Jagody, Mango, Marakuja, Rum |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 20 maja 2023 |
Farma El Salitre 3 miejsce w Cup of Excellence w Kostaryce i my już wiemy, że nie wzięło się to bez przyczyny. Mamy ten zaszczyt pokazać wam niesamowicie intrygujący i ciekawy microlot z młyna Corazon de Jesus. Kawa była fermentowana prawie 30 dni, czego efektem jest niesamowita złożoność. Znajdujemy tutaj tak charakterystyczne dla zaawansowanej fermentacji nuty tropikalnych owoców jak mango, marakuja, karambola. Wszystko poparte jest warstwami jagód i czereśni oraz nutami rumu, whisky i likieru oraz deserowej czekolady. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.