Palarnia | Nieczapla |
Cena | 55.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Rwanda |
Region | Northern Province, Gakenke |
Wysokość | 1850 – 2100 |
Odmiana | Bourbon |
Metoda obróbki | Honey |
Punktacja Q | 87.0 |
Nuty smakowe | Grejpfruit, Mandarynka, Mango, Miód, Rum |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 26 listopada 2022 |
Bardzo interesująca pozycja dla miłośników wytrawnego oblicza kawy. W profilu przewijają się nuty czerwonej pomarańczy, mandarynki, grejpfruta, niedojrzałego mango, czarnej herbaty z cytryn oraz miodu. Smukła i złożona, co sprawia, że jest jedną z naszych ulubionych kaw. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.