| Palarnia | Nieczapla |
| Cena | 55.0 zł |
| Ilość | 250 g |
| Kraj pochodzenia | Rwanda |
| Region | Northern Province, Gakenke |
| Wysokość | 1850 – 2100 |
| Odmiana | Bourbon |
| Metoda obróbki | Honey |
| Punktacja Q | 87.0 |
| Nuty smakowe | Grejpfruit, Mandarynka, Mango, Miód, Rum |
| Profil palenia | Jasny |
| Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 26 listopada 2022 |
Bardzo interesująca pozycja dla miłośników wytrawnego oblicza kawy. W profilu przewijają się nuty czerwonej pomarańczy, mandarynki, grejpfruta, niedojrzałego mango, czarnej herbaty z cytryn oraz miodu. Smukła i złożona, co sprawia, że jest jedną z naszych ulubionych kaw. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.