Palarnia | Coffee And Sons |
Cena | 49.0 zł |
Ilość | 250 g |
Nuty smakowe | Kakao, Orzech, Rum |
Profil palenia | Omniroast |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 6 października 2023 |
Kawę w ramach projektu Parents First kupicie jeszcze do 30.04.2023 r. po tej dacie znajdziecie ją w sklepie Psychomamy Julii na www.sklep.psychomama.pl Parents First to sposób życia, myślenia i system wartości. To rytuały, które przypominają o tym, że fizyczne i psychiczne zdrowie rodziców jest kluczowe dla dobrostanu całej rodziny. Wspólnie z Julią Izmałkową @psychomama_julia [IG] psychologiem, autorką książek “Matcha talks” i “Parents First”, której celem jest propagowanie filozofii #ParentsFirst stworzyliśmy kawę odpowiadającą na potrzeby każdego rodzica. Kawa ma być smaczna. To oczywiste. Ale nie samym smakiem człowiek żyje. Zwłaszcza wtedy kiedy… ledwo żyje. Kawa musi działać! Na dni, momenty, godziny, kiedy czujesz, że musisz być jak James Bond, a jesteś jak Kubuś Puchatek - tylko kawa postawi Cię na nogi, dlatego stworzyliśmy taką, która ma najwyższą dawkę kofeiny. Ziarna Robusty posiadają nawet do dwóch razy więcej kofeiny od odmiany Arabika, a jej ilość w naparze różni się także w zależności od wybranej metody parzenia. Parząc ją w metodach przelewowych tj. klasyczny french press, aeropress, drip, ekspres przelewowy czy tradycyjna zalewajka uzyskasz największą moc przy założeniu, że kawa nadal ma być radością i wspaniałym doświadczeniem smakowym. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś zaparzył ją także w ekspresie kolbowym czy kawiarce, gdyż wypaliliśmy ją właśnie w profilu espresso. To obowiązkowa kawa dla młodych rodziców, ale doskonale nadaje się dla każdego, kto czuje, że życie go testuje i potrzebuje większej dawki kofeiny, żeby podbić ten zwariowany świat lub… przynajmniej przetrwać. „Exhausted Parent” to średnio palona kawa o najwyższej dawce kofeiny, którą możesz sobie zafundować, więc uważaj aby nie przesadzić z jej ilością w ciągu dnia (dzienne bezpieczne spożycie kofeiny dla osoby dorosłej wynosi do 400 mg). Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania na rzemieślniczym piecu Gothot z 1958 r.