Palarnia | Figa |
Cena | 68.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Kolumbia |
Region | Huila |
Metoda obróbki | Sugar Cane Decaf |
Nuty smakowe | Cynamon, Wanilia |
Profil palenia | Ciemny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 6 lutego 2023 |
Proces dekofeinizacji Sugar Cane jest uznawany za jeden z najbardziej naturalnych sposobów usuwania kofeiny z ziaren kawy. Zielone ziarna są sortowane, następnie poddawane działaniu pary, co poprawia ekstrakcję kofeiny, a później umieszczane w roztworze produktu pochodnego z fermentacji trzciny cukrowej (stąd nazwa metody dekofeinizacji). Na koniec ziarna są suszone i pakowane - gotowe do wypalenia. Ciekawostka: Na rynek komercyjny kawę bezkofeinową wprowadził Ludwig Roselius - niemiecki kupiec i założyciel Kaffee HAG. Proces dekofeinizacji kawy opracował wraz z zespołem w 1903 roku. Profil palenia: omniroast - sprawdzi się w metodach przelewowych, espresso oraz w kawach mlecznych Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.