search

Poranny Przelew 11

Poranny Przelew 11
Palarnia Coffee And Sons
Cena 39.0 zł
Ilość 250 g
Metoda obróbki Anaerobic Natural
Punktacja Q 85.0
Nuty smakowe Jagody, Orzech, Rum
Profil palenia Omniroast
Dostępność Niedostępna, ostanio widziana 21 listopada 2022
link Przejdź do sklepu palarni

Opis producenta

Limitowana edycja Porannego Przelewu 11 właśnie się skończyła! Już 1 grudnia startujemy z całkiem nowymi ziarnami w ramach projektu Kawa miesiąca i obiecujemy, że Was nie zawiedziemy. Nuty orzechów laskowych cudownie łączą się z owocami jagód. Jasno palone ziarna przeznaczone są do wszystkich metod przelewowych. Brazylia Sitio da Serra jest bogata a zarazem bardzo łagodna w smaku. Właścicielem farmy jest José Adilson Borges, który odziedziczył swoją miłość do produkcji kawy po ojcu i dziadku. Jako trzecie pokolenie jego rodziny, które zajmowało się uprawą kawy, pasja José do kawy zaczęła się wcześnie. Dziś, po prawie 50 latach pracy w Sitio da Serra, troska, jaką wkłada w swoją kawę, jest widoczna w pysznych Anaerobic Naturals, które produkuje. Jego kawy są dobrze zbudowane i złożone. José selektywnie zbiera dojrzałe, czerwone wiśnie i przetwarza je w swoim gospodarstwie. Wiśnie myje w wodzie, aby je wyczyścić, a następnie umieszcza w zamkniętych plastikowych beczkach, aby fermentowały w warunkach beztlenowych przez 120 godzin. Po fermentacji ponownie myje wiśnie w czystej wodzie, a następnie umieszcza je w statycznej suszarce mechanicznej, gdzie będzie powoli suszyć w temperaturze 45 stopni Celsjusza przez około 15 dni. Uprawy prowadzone są na wysokości 1150 m n.p.m. w regionie Gór Mantiqueira w spółdzielni Sitio da Serra. Nasza kawa nie jest aromatyzowana, a charakterystyczny gładki i słodki smak, głęboki aromat, oraz posmak jaki nam towarzyszy podczas picia, pochodzi ze specyfiki ziaren, a także procesu wypalania. Kawa Miesiąca jest to projekt, w którym każdego 1 dnia miesiąca do naszego sklepu trafiają ziarna jakości speciality wypalone w małych, limitowanych ilościach. Co miesiąc nasz piec Gothot wypala te same ziarna pod dwie metody parzenia przelew i espresso. Wspólnie z nami bierz udział w comiesięcznej przygodzie odkrywania nowych smaków i aromatów ziaren kawy, pochodzących z różnych zakątków świata.

Opinie