Palarnia | Hayb |
Cena | 75.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Salwador |
Region | Usulutan |
Wysokość | 1400 m n.p.m. |
Odmiana | Pacamara |
Metoda obróbki | Anaerobic (Natural) |
Punktacja Q | 86.75 |
Nuty smakowe | Agrest, Czekolada, Rum |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 6 grudnia 2022 |
Jak się mówi „A”, to trzeba dodać „naerobic natural” Los Pirineos opiewaliśmy już szumnie, obiecywaliśmy następną i jest – proszszsz – konsekwencja. Chciałbym, aby ten przekaz dotarł daleko daleko, do Salwadoru, aż do Diega Baraony, bo jestem mu wdzięczny za wyprodukowanie tej pysznej kawy. 130 lat doświadczenia farmy to nie rurki z kremem! Może ta poprzednia kawka w obróbce black honey do Ciebie trafiła, a może nie trafiła. Jeśli tak – kontynuujemy sagę, jeśli nie – spoko, nie można się oglądać wstecz za dużo, bo jedziemy szybko… Tak jak Ty wracasz do naszego kawowego kramu, tak my lubimy wracać do farmerów, od których nam smakowało i próbować jeszcze, sprawdzać, popijać później kolejne te cuda. Czy jest różnica w smaku? Proste, sama obróbka z wiśni, agrestu i śliwek przenosi nas w wiśnie, jeżyny i nektarynki – jak się zastanowić, to podobnie, ale generalnie różnica jest znacząca. Więcej słodyczy, ciut wyższe body, a jakość niezmiennie wysoka! Los Pirineos to farma-symbol, a ta kawka jest pyszna. Tyle, nie ma co więcej tu opowiadać. SMACZNEGO!