Palarnia | Hayb |
Cena | 60.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Kolumbia |
Region | Inez, Cauca |
Wysokość | 1700 - 2000 m n.p.m. |
Odmiana | Caturra, Castillo |
Metoda obróbki | Washed |
Punktacja Q | 87.25 |
Nuty smakowe | Czekolada, Landrynki, Rum |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 5 stycznia 2023 |
Nie taki święty ten Seba! Historia z naszego podwórka jest taka: szukałem kawek, które do procesu fermentacji mają dorzucone owoce, z myślą o naszej serii Fake Fermentation. Szukałem i szukałem, aż znalazłem importera, który miał coś, co mnie zainteresowało. Zadzwoniłem przez komunikator, pogadaliśmy, potem wymieniliśmy parę maili, po czym okazało się, że cała ekipa, która importuje kawy z Kolumbii, mieszka w Australii, ale w najbliższym czasie odwiedza Warszawę i pyta, czy nie chciałbym się z nimi spotkać. No pewnie, że chciałbym! Carlos, Andreas i Juliana przywieźli ze sobą około 20 próbek różnych kaw, w tym oczywiście fake fermentation, których szukaliśmy. Mimo tego, że kawy z dodatkiem owoców były najbardziej szalone na stole, moją uwagę przykuła jeszcze mega czysta i soczysta, myta kawa z farmy San Sebastian. Co to był za strzał po tych wszystkich podrasowanych kawach… Elegancja i prostota jak za kółkiem starego 911 (chyba tak to wygląda?). P.S. Tak naprawdę to mamy tego cuda nieco mniej, niż planowaliśmy, bo wsypaliśmy część do TAKIEJ SPECJALNEJ BECZKI – przepraszam, marketing mnie zmusił – więc kto pierwszy, ten lepszy, a kto lubi porównania i procenty ten też znajdzie coś dla siebie już wkrótce!