Palarnia | Kawana |
Cena | 19.0 zł |
Ilość | 100 g |
Kraj pochodzenia | Kolumbia |
Nuty smakowe | Mango, Rum |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 7 lutego 2023 |
W poszukiwaniu znakomitej kawy po prostu nie da się wyprzedzić Kolumbii. Jakość kolumbijskich kaw wynika przede wszystkim z ciężkiej pracy i doskonałego terenu. Departament Quindío jest położony na zachód wzdłuż najwyższej Andów Sierra, Cordillera Central. Przez zielone doliny wieją orzeźwiające, ale spokojne wiatry, podczas gdy stożki wulkanów wznoszą się imponująco. Obszar ten, jako część Eje Cafetero (osi kawowej), zasłynął z wieloletniej tradycji uprawy kawy. Na samym południu Quindío leży gmina Génova. Finca Palmichal Atilano Giraldo znajduje się na wysokości średnio 1560 metrów. Atilano jest teraz trzecim pokoleniem, które uprawia kawę w tej dziedzinie. Przez lata doskonalił procesy i swoją wiedzę o kawie, aby stworzyć Arabikę pełną wspaniałych aromatów i kremowego body . Na szczęście dwie pory deszczowe pozwalają Atilano na zbieranie kawy dwa razy w roku, co oznacza dla nas stały dostęp do tej wspaniałej, ale rzadkiej kawy.