Palarnia | Hayb |
Cena | 60.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Salwador |
Region | Apaneca |
Wysokość | 1600 m n.p.m. |
Odmiana | Red Bourbon |
Metoda obróbki | Anaerobic (Natural) |
Punktacja Q | 87.0 |
Nuty smakowe | Ananas, Czekolada, Gruszka, Rum |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna |
Czyli piękne doświadczenia z Salwadoru od HAYB! Wiesz co mnie najbardziej jara w tej kawce? Smak oczywiście, ale poza tym historia farmera i jego zaangażowanie! Ta farma jest częścią grupy Los Naranjos kierowanej przez Sigfredo Corado, emerytowanego profesora agronomii z Krajowej Szkoły Rolnictwa. Farma jest częścią programu Renacer (To po hiszpańsku „odrodzenie” czy coś w ten deseń), który jest programem edukacyjnym dla producentów w okolicy. To coś jakby nasze studia podyplomowe. Studiujesz, aby dowiedzieć się o lepszych praktykach zarządzania gospodarstwem, o tym jak dbać o roślinność, aby twój zbiór był jak najlepszy, a także o tym, jak efektywnie zarządzać farmą. Szkoła ma swoją siedzibę w Finca Noruega, gdzie dwa razy w miesiącu odbywają się zajęcia dla uczniów. W ciągu roku dostępne są 3 moduły, które koncentrują się na 4 R – Right Source, Right Dose, Right Place, Right Moment. W naszej HAYBowej szkole również podpisujemy się pod tymi zasadami. Dajemy Ci dobrze wyselekcjonowaną kawę (Q graderzy na pokładzie!), w odpowiedniej dawce (znaczy się bierzesz, ile Ci potrzeba!), we właściwym miejscu (zapraszamy na naszą stronę!) i w odpowiednim momencie (na przykład teraz!). Smacznego!