Palarnia | Nieczapla |
Cena | 58.0 zł |
Ilość | 250 g |
Kraj pochodzenia | Nikaragua |
Region | Nueva Segovia |
Wysokość | 1350-1700 |
Odmiana | Red Catuai |
Metoda obróbki | Natural |
Punktacja Q | 86.5 |
Nuty smakowe | Jagody, Kakao, Migdał, Orzech, Rum |
Profil palenia | Jasny |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 26 marca 2023 |
Jeżeli szukasz czegoś na Mikołajki to właśnie znalazłeś. Oprócz okazyjnej i naszym zdaniem ładnej oraz delikatnie antysystemowej grafiki, która powinna być miłym dodatkiem w nadchodzącym okresie, kawa również powinna być ciekawym rozwiązaniem podczas grudniowych przygotowań do świąt. Fermentacja sprawia, że w aromacie pojawia się nuta fioletowych owoców. W smaku kwasowość jagód poparta słodyczą kakao, czekolady i migdałów. Kawa dla fanów nut owocowych, kawa dla fanów nut czekoladowo-orzechowych, kawa dla fanów bobrów i ściętych choinek. Jakość wody użytej do zaparzenia waszej kawy (każdej) ma kluczowe znaczenie dla uzyskania pełnego profilu smakowego podanego przez daną palarnię. Zalecamy używanie wody źródlanej o ogólnej mineralizacji poniżej 300mg/l (taką informację znajdziecie na każdej etykiecie). Alternatywą jest woda z systemów odwróconej osmozy z mineralizacją.