Palarnia | Coffeeplant |
Cena | 58.0 zł |
Ilość | 250 g |
Nuty smakowe | Kakao, Mięta, Rum, Wanilia |
Dostępność | Niedostępna, ostanio widziana 25 maja 2023 |
Młyn El Borbollon w Salwadorze istnieje od 1985 r. Przetwarza i eksportuje wysokiej jakości kawę ma cały świat. W skład zespołu El Borbollon wchodzą agronomowie, którzy współpracują lokalnymi rolnikami i doradzają im, jak zmaksymalizować jakość i produkcję w swoich gospodarstwach. Szkolą również zbieraczy, aby wybierali tylko idealnie dojrzałe owoce. Kiedy owoce kawy docierają do młyna, są oddzielane według gospodarstwa lub określonej jakości, a następnie rozdrabniane, poddawane naturalnej fermentacji, myte, a następnie suszone na glinianych tarasach lub podwyższonych grządkach. Po osiągnięciu odpowiedniego poziomu wilgotności ziarna są przechowywane w drewnianych silosach lub workach w celu odpoczynku do momentu wyłuskania. Po obraniu ziarna są ponownie czyszczone i sortowane, zanim zostaną zapakowane i wywiezione.